Organisatie & Geschiedenis

"Het mooie vind ik dat wij, ondanks de omvang die ons bedrijf inmiddels heeft bereikt, de cultuur van een familiebedrijf hebben kunnen behouden."

de heer ir. W.A.M. Muller, directeur

Muller Bouw is een kwalitatief hoogwaardig bouwbedrijf uit Oss, actief in de woningbouw, utiliteitsbouw en projectontwikkeling. Renovatie en onderhoud zijn ondergebracht in Muller Bouwservice. Het is een echt familiebedrijf, waarbinnen inmiddels de derde generatie actief is. Muller Bouw kenmerkt zich door een combinatie van Brabantse gemoedelijkheid en een professionele, zakelijke werksfeer, waarin zowel de ruim tachtig eigen werknemers als onze opdrachtgevers zich al jaren thuis voelen. Sleutelwoorden zijn dan ook degelijkheid en betrouwbaarheid. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor het realiseren van projecten, een ‘fundament voor kwaliteit’, zoals ons motto luidt.

Sinds 1928

Het fundament van het bedrijf zelf werd in 1928 gelegd door Wim Muller. Aan de Rijksweg in Heesch, de straat die tegenwoordig ’t Dorp heet, begon Wim voor zichzelf en nam hij al het voorkomend timmerwerk aan. De beginjaren waren moeilijke tijden, gekenmerkt door de economische crisis van de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf hield echter stand en met het eindigen van de oorlog en de daaropvolgende wederopbouw brak een betere periode met veel werk aan. Muller Bouw groeide gestaag.

Tweede generatie

Begin jaren zestig stond de volgende generatie, onder leiding van Antoon Muller, klaar om het bedrijf over te nemen. Grote woningbouwprojecten werden in de jaren zestig en zeventig gerealiseerd en ook de utiliteitsbouw kreeg steeds meer vorm. Muller Bouw bleef groeien en het bedrijfspand in Heesch bood niet langer genoeg ruimte. Begin jaren tachtig werd dan ook besloten om te verhuizen. De nieuwe locatie was een pand aan de Gotenweg op het bedrijventerrein Danenhoef in Oss. Hier is Muller Bouw tot op de dag van vandaag nog altijd gevestigd. Een andere ontwikkeling in de jaren tachtig is de oprichting van Muller Bouwservice. In opdracht van beleggers, vastgoedbeheerders, overheden en particulieren voert Muller Bouwservice onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uit.

'Afspraak is afspraak'

Inmiddels heeft de derde generatie de leiding over Muller Bouw. De dagelijkse directie wordt sinds gevormd door de broers Wim (sinds 1990) en Rob Muller (sinds 1997). Wim verzorgt grotendeels de commerciële leiding, terwijl Rob zich met name bezighoudt met de bouwtechnische aspecten. In 2007 is het kantoor aan de Gotenweg in Oss uitgebreid en verbouwd, waardoor er nu een modern bedrijfspand staat dat representerend is voor het bedrijf. Muller Bouw staat bekend als een degelijke bouwer en is in al die jaren een begrip geworden in de regio. Daar is iedereen bij het bedrijf trots op. Het principe ‘afspraak is afspraak’ loopt als een rode draad binnen de gehele organisatie, waardoor de typische Muller-kwaliteit gewaarborgd kan blijven. Uiteindelijk zijn het onze mensen die het moeten doen. En ze doen het ook, elke dag weer. Telkens weer het fundament leggen voor kwaliteit. Dat is Muller Bouw.