• Site foto buiten 2
  • Site foto buiten
  • Site foto orangje hal
  • Site foto hal
  • Site foto buiten 3
  • Site foto trappen
  • Site foto groen hal
  • Site foto raam
  • Site foto sporthal
  • Site foto buiten 2
  • Site foto buiten
  • Site foto orangje hal
  • Site foto hal
  • Site foto buiten 3
  • Site foto trappen
  • Site foto groen hal
  • Site foto raam
  • Site foto sporthal

Villa Vlinderhof

Een van de vier bouwmassa’s op locatie het Juweel in Waalwijk is ontworpen als brede school Villa Vlinderhof.

Het gebouw is voor wat betreft de materiaalkeuze afgestemd met de gebouwen rondom de school, maar wel met een eigen karakter. In de brede school wordt naast een openbare basisschool een kinderopvang en een multifunctionele gymzaal ondergebracht.

De opgaande lijn in leeftijd is duidelijk terug te vinden in de organisatie van het gebouw en voert rondom een open kern in het gebouw. Het gebouw is transparant waardoor de verschillende gebruikers met elkaar worden verbonden. De mediatheek heeft een bijzondere vorm en locatie in het gebouw. Het gebouw is voorzien van een wko-installatie, hoogwaardige isolatie en zonwering, infiltratie van hemelwater, led verlichting en wordt uitgevoerd als frisse school. Een duurzaam en energiezuinig gebouw.

 

 

details

Opdrachtgever: Gemeente Waalwijk

Architect: KdV architectuur

Locatie: Waalwijk

locatie