• IMG 7828
  • IMG 7826
  • IMG 7822
  • IMG 7769
  • IMG 7761
  • IMG 7828
  • IMG 7826
  • IMG 7822
  • IMG 7769
  • IMG 7761

Sporthal "Den Heuvel" te Megen

De gymzaal is gebouwd op de dijk in Megen en is gedeeltelijk verzonken in de grond.

Dit past perfect in de omgeving van Megen, de gymzaal oogt dan ook niet als kolossaal.  Het gebouw sluit aan op het complex van voetbalvereniging RKSV Ulysses. Er is besloten om de gymzaal aan de zuidzijde tegen het bestaande clubgebouw van de voetbalvereniging aan te bouwen. 

Materiaalgebruik (klinkers en kasseien), bomen en het functioneel gebruik (parkeren) linken dit plein aan de bestaande pleinen in Megen. Een doorgaande muur verwijst naar de historische stadsmuur. Zoals de oude stadsmuur destijds de stad omhulde, zo omhult de muur in het concept ook alle functies van de gymzaal. De muur start aan de Maasdijk, begrenst de westelijke zijde van het plein en wikkelt zich daarna als een spiraal om de verschillende functies van de gymzaal om tenslotte te stoppen bij de entree van de zaal. De muur verenigt op vanzelfsprekende wijze de verschillende richtingen op de locatie.

 

 

 

details

Opdrachtgever: 
Gemeente Oss

Architect:
StripeSarchitects Eindhoven

Locatie:
Maasdijk 44, Megen

locatie