Sint Petrus - Boekel

Dit project bestaat uit diverse zorg- en woonfuncties in een parkachtige omgeving in het centrum van Boekel. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op het centrum is door de architect gekozen voor hellende daken met pannen en gevels in een lichte baksteen.

Franse balkons zorgen voor een ritmiek en schaal die goed past in de omgeving. De begane grond bestaat uit andere dan woonfuncties en is puiachtig vormgegeven. 

De aanleunwoningen, die verder van het centrum af liggen, hebben een plat dak. Vaak met een zinken bekleding op de bovenste laag, zodat een suggestie van een kap ontstaat. Ook hier is zorg gedragen voor een duidelijke ritmiek in de gevels door de loggia’s. De gevels van de aanleunwoningen zijn uitgevoerd in een middenkleur baksteen en die van de koopappartementen in een donkere paarsrode baksteen.

Opdrachtgever: 

Architect: De twee Snoeken

Bruto vloeroppervlak :

Locatie :

 

 

 

meer informatie ...