• foto 7
  • foto 1
  • foto 2
  • foto 6
  • foto 5
  • foto 3
  • foto 7
  • foto 1
  • foto 2
  • foto 6
  • foto 5
  • foto 3

Uitbreiding / Renovatie Nesterlé

Nistelrode heeft een nieuw cultureel centrum! Het Nesterlégebouw in het centrum van het dorp is gerenoveerd en uitgebreid.

Behoud van het U-vormige Nesterlégebouw is vanaf het begin uitgangspunt geweest voor het ontwerp. Deze voormalige jongensschool uit de jaren 1920 is namelijk van groot historisch belang voor het dorp. Aan het bestaande complex is een nieuw, eigentijds bouwvolume toegevoegd dat qua vorm, kleur en materiaal refereert aan de karakteristieke bijgebouwen in de regio.
Het geheel doet dienst als multifunctioneel gemeenschapshuis. De verschillende ruimten liggen om een besloten patio, die ontstaat in het hart van het nieuwe totaalcomplex. Zo is er bijvoorbeeld een multi-inzetbare theaterzaal, een bibliotheek, een biljartruimte en diverse vergader- en bijeenkomstfaciliteiten.
De gemeente Bernheze heeft een hoge duurzaamheidsamibitie. Mede daardoor is het nieuwe Nesterlé gebouw een bijzonder duurzaam project! Er is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zonneenergie en koude- en warmteopslag in de bodem.

 

 

details

Opdrachtgever: Gemeente Bernheze

Architect: Architectenbureau De Twee Snoeken

Locatie: Parkstraat 2, Nistelrode

locatie