• foto 4
  • foto 12
  • foto 10
  • foto 9
  • foto 7
  • foto 4
  • foto 12
  • foto 10
  • foto 9
  • foto 7

Commanderij College

De school en de sporthal zijn geclusterd in één gebouw. In nauwe samenwerking met de gebruikers van de school en de sporthal is een plan uitgewerkt, waarbij maximale synergie en multifunctionaliteit tussen het Commanderij College en de sporthal d'n Ekker tot stand is gekomen.

Het clusteren en scheiden van de praktijk- en theorievakken was een uitdaging. Diverse wanden zijn flexibel, waardoor projectmatig werken in diverse groep groottes mogelijk is. Midden in het gebouw zweeft de ICT praktijkruimte. De draadloze ICT-infrastructuur maakt digitaal lesgeven in de toekomst mogelijk. De school is bovendien voorzien van diverse duurzame voorzieningen, zoals een WKO-installatie. Voor de school is een duurzaam leer- en werkklimaat heel belangrijk.

 

 

details

Opdrachtgever: 
Gemeente Laarbeek

Architect:
Teeuwisse & Willems Architecten

Locatie:
Muzenlaan 2, Beek en Donk

locatie