• IMG 7951
  • IMG 7947
  • IMG 7943
  • IMG 7938
  • IMG 7934
  • IMG 7951
  • IMG 7947
  • IMG 7943
  • IMG 7938
  • IMG 7934

Verbouwing Basisschool Sterrebos

In opdracht van het SKBO is de Sterrebosschool zeer ingrijpende verbouwd. Nadat het gehele gebouw gestript is, zijn er geïsoleerde aluminium kozijnen geplaatst en zijn alle betonnen gemetselde gevels in een nieuwe kleurstelling gezet (keimwerk). Daarnaast is er een uitbreiding boven op het bestaande dak gemaakt waardoor het bestaande gebouw minder energie verliest en de looplijnen kort worden gehouden t.b.v. de rust in het gebouw. Dit is aan de pleinzijde gerealiseerd.

 

De school heeft nu een nieuw hart gekregen door een mogelijke koppeling tussen het nieuwe speellokaal en de bestaande gemeenschapsruimte. Beide ruimten zijn twee verdiepingen hoog en krijgen een zee aan daglicht door een nieuwe glaspartij op de eerste verdieping. Tevens zijn door de toevoeging op de verdieping, twee volumes met elkaar in verbinding gebracht, die voorheen alleen verbinding hadden via het dak (vluchtroute). Er is in het interieur vooral veel wit toegepast, met kleuraccenten waar het kon. Hierdoor is een zeer frisse school ontstaan met een rustige uitstraling. 

Ook qua luchtkwaliteit is het nodige verbeterd, daar ieder lokaal een eigen afzuiginstallatie heeft gekregen. Frisse lucht is enorm belangrijk in gebouwen, daar het de productiviteit en aandacht verhoogt van de gebruikers. Bij scholen zal daardoor de leerprestatie verhogen en het ziekteverzuim aanmerkelijk teruglopen.

 

 

details

Opdrachtgever: 
SKBO

Architect:
AGS Architekten & Planners Arnhem

Locatie:
Verdistraat 79, Oss

locatie